Νέα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά έχει προκαλέσει η επανάληψη των απεργιακών κινητοποιήσεων μιας μικρής ομάδας εργαζομένων.

Οι πράκτορες των μεγάλων ξένων ναυτιλιακών εταιρειών προειδοποιούν πως ο Πειραιάς μπορεί να βγει από τα βασικά δρομολόγια, όπως έχει ήδη συμβεί µε κάποια.

Όλοι προειδοποιούν πως θα υπάρξουν και πάλι ελλείψεις στα εμπορικά καταστήματα, ειδικά σε όσα έχουν εποχικά είδη, όπως συνέβη τα Χριστούγεννα.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ), που εκπροσωπεί τους πράκτορες των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, ισχυρίζεται πως

  • «εξαιτίας των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων, από τον Νοέμβριο του 2021 έως και σήμερα, 85 εμπορικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία –στη συντριπτική τους πλειονότητα– είναι mother vessels, έχουν αναγκαστεί να παρακάμψουν τον λιμένα Πειραιώς».

Αυτά τα φαινόμενα έχουν εξαναγκάσει τις μεγαλύτερες συμμαχίες ναυτιλιακών εταιρειών να έχουν –κατά περίπτωση– αφαιρέσει τον Πειραιά από τα δρομολόγια τους, ενώ εξετάζονται πλέον εισηγήσεις μιας καθολικής εξαίρεσης από τα τακτικά δρομολόγια για το προσεχές τρίμηνο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here