Η IKEA ετοιμάζεται ν’ αλλάξει το concept των καταστημάτων της τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Επιχειρώντας να προσαρμοστεί στα νέα καταναλωτικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται στα σύγχρονα αστικά κέντρα αλλά και στις μικρότερες πόλεις, σχεδιάζει ν’ ανοίξει μικρά καταστήματα ΙΚΕΑ (συγκριτικά με τα υπάρχοντα), των οποίων το μέγεθος θα κυμαίνεται από 5.000 τ.μ έως 10.000 τ.μ. Για να γίνει κατανοητή η διαφορά, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τυπικό κατάστημα που όλοι σχεδόν έχουμε επισκεφθεί έχει σήμερα έκταση από 25.000 τ.μ. και πάνω.

Η διοίκηση της εταιρείας υπολογίζει ότι τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν τόσο στα κέντρα των μεγάλων πόλεων όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεσαίου μεγέθους πόλεις στην περιφέρεια που η κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου ΙΚΕΑ όπως είναι σήμερα, καθίσταται ασύμφορη.

Δύο νέα ΙΚΕΑ pick up points, σε Καλαμάτα και Λεμεσσό ετοιμάζει μέσα στο 2019 ο όμιλος Fourlis, ενώ ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αναμένεται να είναι η δρομολόγηση της ίδρυσης θυγατρικής ΑΕΕΑΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here