Δίνει σήμα στους short ο δείκτης S & P 500 ;

Η μεγαλύτερη διόρθωση των τελευταίων οκτώ μηνών καταγράφηκε χθες βράδυ στην Wall Street.

Η νέα άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων, η εκτίναξη της απόδοσης του 10ετούς σε νέα υψηλά 7ετίας (στο 3,23%) και του 3ετούς στο 3,39% , ο δε δείκτης φόβου VIX πέρασε το όριο των 20 μονάδων που δείχνει την κατακόρυφη αύξηση των ανησυχιών των επενδυτών.

Το σημαντικότερο όμως και ισχυρότερη ένδειξη για τους short είναι η…βουτιά του πιο αντιπροσωπευτικού δείκτη του αμερικανικού χρηματιστηρίου, του 500άρη S&P. 

Απώλειες -3,29% στις 2.785 μονάδες και όπως εκτιμούν οι αναλυτές τερματίζεται ο ανοδικός κύκλος. Ο μακρύτερος σε διάρκεια ανοδικός κύκλος ever στην ιστορία της Wall δείχνει πως εισέρχεται σε φάση διόρθωσης. Η παραβίαση της ζώνης στήριξης των 2.872-2.864 μονάδων αποτελεί την πρώτη ένδειξη. Θα γίνει βεβαιότητα στην περίπτωση αποτυχημένης προσπάθειας υπέρβασης των 2.892 μονάδων.

Τεχνικά, για όσους κινούνται με γνώμονα και την τεχνική ανάλυση, αν ο S&P 500 χάσει σήμερα και τις 2.770 τότε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για άμεση οπισθοχώρηση και χαμηλότερα προς τις 2.600-2.500 μονάδες απ΄ όπου ξεκίνησε το Ending Diagonal.

Τις τελευταίες μέρες σας προειδοποιώ και για το ΧΑ (σιγά το δύσκολο θα μου πείτε) και για τις διεθνείς αγορές. Πλέον έρχεται η σειρά και της Wall Street.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here