Νέα σχέδια για τη στήριξη 8 κλάδων προαναγγέλλει ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά FM” ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μέτρα για: ναυτιλία, ιδιωτική υγεία, ακτοπλοΐα, μεταφορές, ενέργεια, κάποια περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου, πρωτογενή τομέα και τουρισμό (με διαχωρισμό σε τουρισμό 12 μηνών και σε εποχικό).

Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τον υπουργό θα γίνουν σε διάστημα 5-10 ημερών.

Προανήγγειλε επίσης και την επανάληψη των μέτρων στήριξης που ήδη έχουν εφαρμοστεί τον Μάιο.

Ο ΥΠΟΙΚ έκανε σαφές πως δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων. Ωστόσο παραδέχθηκε πως θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια και προέβη σε σαφή διαχωρισμό μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί πλήγμα και των κακοπληρωτών, λέγοντας πως το κυνήγι σε αυτούς θα συνεχιστεί γιατί πρέπει να διατηρηθεί η κουλτούρα πληρωμών.

Επιπρόσθετα δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο για μείωση των φόρων θα συνεχιστεί τη μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε πως όπου είναι εφικτό θα προχωρήσουν, φέροντας ως παράδειγμα τα περιφερειακά λιμάνια.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση», αλλά «η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση». «Δεν είμαι σε θέση να πω το μέγεθός της, όπως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να το πράξει» επανέλαβε και ανέφερε την πρόβλεψη για ύφεση της τάξης του 5% με 10% που ισχύει για όλα τα κράτη της ΕΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here