Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς», το βραβείο δε θα απονεμηθεί σε έναν επιχειρηματία, αλλά αφιερώνεται στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η συμβολική απόφαση, έρχεται σε αναγνώριση των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή την περίοδο η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και του κρίσιμου ρόλου που θα κληθεί να διαδραματίσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαύριο της πανδημίας του COVID-19.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι νικητές των τεσσάρων επιμέρους κατηγοριών (οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί στις 11 Μαρτίου), ο Πρόεδρος και τα μέλη της ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου.

Την πρόταση, την οποία απεδέχθη η Κριτική Επιτροπή, με τη σύμφωνη γνώμη της EY, εισηγήθηκαν ομοφώνως οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού, με πρόθεση να αναδειχθεί η σημαντική προσπάθεια και προσφορά όλων των ελληνικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτου μεγέθους και κλάδου, μπροστά στην κρίση την οποία βιώνει σήμερα η εθνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία.

Οι βραβευθέντες επιχειρηματίες, κ.κ. Βύρων Νικολαΐδης, Ιουλία Χαϊδά, Δημήτριος και Μιχάλης Σαράντης, και Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης, δήλωσαν από κοινού: «Ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή και την EY για τα βραβεία τα οποία μας απένειμαν. Όμως, με δεδομένο την άνευ προηγουμένου κατάσταση και τις συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή την περίοδο, ζητήσαμε να μην επιλεγεί κάποιος από εμάς ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς», αλλά να τιμήσουμε όλοι μαζί την ελληνική επιχειρηματικότητα που πλήττεται. Για άλλη μια φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε μπροστά μας μια ακόμη δύσκολη μάχη. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε από κοινού όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο να βρεθεί ξανά η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Στη δίνη αυτής της κρίσης, είναι ώρα ευθύνης και ομοψυχίας, ώρα για δύσκολες αποφάσεις και σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε όλοι – ο καθένας με τον τρόπο του και στο επίπεδο που μπορεί – τον καλύτερό μας εαυτό, για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγω ψηφιζω για “επιχειρηματια της χρονιας ” τον πρόεδρο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας . Μετά την “επιτυχημένη” δήλωση για ρισταρτ του πλανου της Αθηναικής ..τα πραγματα θα γινουν ακομα χειροτερα μια και θα κλεισει εργοστασια για να πουλαει μονο εισαγομενες μπύρες, μαλλον το σχεδιαζε απο καιρο και με την πανδημια του ηρθε κουτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here