Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων  Kraken έχει προσθέσει εγχώριες (FedWire) και διεθνείς (SWIFT) επιλογές χρηματοδότησης σε δολάρια (USD) μέσω της Silvergate Bank για να δώσει στους πελάτες της στις ΗΠΑ περισσότερες επιλογές καθώς διαχειρίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι χρεώσεις κατάθεσης και ανάληψης ανά συναλλαγή, για FedWire και SWIFT είναι 25 $ και 40 $, αντίστοιχα. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης ή ανάληψης είναι 100 $, ενώ το μέγιστο ποσό εξαρτάται από τα όρια που εφαρμόζονται στον λογαριασμό του πελάτη.

Εκτός από το Τέξας, την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, το Kraken μπορεί να αναπτύξει αυτήν την επιχείρηση μέσω των νέων επιλογών πληρωμής σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Είναι η τελευταία προσπάθεια του Kraken να ενσωματώσει περισσότερους τραπεζικούς εταίρους, βασισμένο στις πιο πρόσφατες ενοποιήσεις τους με την Bank Frick, την Signature και την MVB Bank. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει τώρα στους πελάτες της δέκα διαφορετικές επιλογές για να κάνουν καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πέντε επιλογών μόνο για ΗΠΑ και πέντε που είναι διαθέσιμες παγκοσμίως.

Επιπλέον, η νέα ενοποίηση επεκτείνει την τρέχουσα συνεργασία μεταξύ του φιλικού προς την κρυπτογράφηση δανειστή και του Kraken που έχει ήδη ενταχθεί στο Silvergate Exchange Network (SEN) για να επιτρέπει στους πελάτες της να καταθέτουν και να αποσύρουν δολάρια ΗΠΑ από λογαριασμούς Silvergate χωρίς προμήθειες.

Το Kraken συμμετέχει σε ανταλλαγές κρυπτογράφησης, ανθρακωρύχους και θεματοφύλακες που επωφελούνται από την υπηρεσία που προσφέρει επίσης μοχλευμένες επιλογές συναλλαγών. Το Silvergate μετρά ήδη μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, όπως το Coinbase, ως πελάτες.

Το προϊόν, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, επιτρέπει στους πελάτες της τράπεζας να λάβουν δάνεια σε δολάρια ΗΠΑ που εξασφαλίζονται από την κατοχή των bitcoin τους σε ορισμένα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης που εξυπηρετεί η  Silvergate  .

Μεταφορές από SEN Network αξίας 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο

Το SEN Leverage χρησιμοποιεί το Silvergate Exchange Network (SEN) για τη χρηματοδότηση δανείων και τη διεκπεραίωση αποπληρωμών σε πραγματικό χρόνο 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το Silvergate , το οποία διαπραγματεύεται κάτω από το ticker (NYSE: $ SI), σημείωσε αύξηση του πρώτου τριμήνου στον αριθμό των συναλλαγών που χειρίστηκε το δίκτυο SEN, η οποία ανήλθε σε 31.405 σε σύγκριση με 14.400 συναλλαγές του προηγούμενου τρίμηνου. Ο αριθμός αυτός είναι επίσης τέσσερις φορές υψηλότερος από τις 7.097 συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Όσον αφορά την αξία, η παγκόσμια πλατφόρμα πληρωμών, η οποία υποστηρίζει τώρα αγορές μετρητών κρυπτονομισμάτων μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, παρουσίασε αύξηση άνω του 90%. Συγκεκριμένα, το SEN χειρίστηκε μεταφορές 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια του τέταρτου τρίμηνου του 2019 και 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου.

Ελλείψει σημαντικής θεσμικής προσοχής, η Silvergate Bank παρείχε  προσαρμοσμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες  σε επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με κρυπτονομίσματα και υπηρεσίες σχετικές με το blockchain.

Είναι ενδιαφέρον ότι, το Kraken  πρόσφατα εξασφάλισε την έγκριση από μια κρατική ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει μια τράπεζα κρυπτογράφησης βάσει ενός καταστατικού SPDI.

Ένας χάρτης τράπεζας SPDI επιτρέπει στο Kraken να λειτουργεί ως ανεξάρτητη τράπεζα που θα μειώσει την εξάρτηση από  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τρίτων  και επιτρέπει στην ανταλλαγή να παρέχει υπηρεσίες καταθέσεων, φύλαξης και εμπιστευτικότητας για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

UNCHAIN

Βαγγέλης Τσάπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here