Μετά τον Τυφώνα SVB, Silvergate Bank και Signature Bank (SNY), o οίκος Moody’s κατάφερε ένα ακόμμη σκληρό χτύπημα για τον ήδη παραπαίοντα τραπεζικό τομέα.

Ο Moody’s υποβάθμισε την προοπτική (outlook) για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε αρνητικό από σταθερό.

Ο οίκος Moody’s, εξήγησε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή υπό το φως τριών βασικών αποτυχιών που ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν την Κυριακή, με ένα δραματικό σχέδιο διάσωσης για τους καταθέτες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επλήγησαν από την κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

  • «Αλλάξαμε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές μας για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ για να αντικατοπτρίσουμε τη ραγδαία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος μετά τις εκροές καταθέσεων στις Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank και Signature Bank (SNY) και τις χρεοκοπίες των SVB και SNY»

αναφέρει η Moody’s σε έκθεσή της.

  • «Οι τράπεζες με σημαντικές απώλειες τίτλων και ανασφάλιστους καταθέτες στις ΗΠΑ μπορεί να εξακολουθούν να είναι πιο ευαίσθητες στον ανταγωνισμό ή στην τελική φυγή καταθετών, με δυσμενείς επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα, τα κέρδη και το κεφάλαιο».