Coffee cocktails, ready to drink coffee, ζάχαρη από καρύδα, γάλα από βρώμη… όλες οι τάσεις για το αγαπημένο μας ρόφημα για ακόμα μια φορά θα παρουσιαστούν τόσο μέσα από τους εκθέτες, όσο και από τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Η βιομηχανία του καφέ είναι μία από τις συνεχώς εξελισσόμενες σε όλον τον κόσμο και οι αλλαγές που σημειώνονται σε αυτή και διαφοροποιούν τα δεδομένα της με την πάροδο των ετών, είναι συνεχείς. Όσο περνούν τα χρόνια οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί.

Γνωρίζουν για τις νέες τεχνικές που επικρατούν και αναζητούν συνεχώς ότι καινούριο υπάρχει είτε όσον αφορά τον ίδιο τον καφέ, είτε τους τρόπους σερβιρίσματός του. Παράλληλα και οι baristas, αλλά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της καφεστίασης, προσπαθώντας να μείνουν up to date με τις εξελίξεις ψάχνουν, βρίσκουν, μαθαίνουν, εκπαιδεύονται επάνω στις ποικιλίες του καφέ και εξελίσσονται.

Το Athens Coffee Festival, δεν είναι μόνο μία μεγάλη γιορτή του καφέ, αλλά και μία πλατφόρμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης που αναδεικνύει τις τάσεις. Γι’ αυτό λοιπόν είτε είστε έμπειρος barista, είτε ξεκινάτε τώρα το ταξίδι σας στο μαγικό κόσμο του καφέ, είτε είστε ιδιοκτήτης café ή ένας coffee aficionado που θέλει να μυηθεί στην κουλτούρα του καφέ, στο ACF 2023 θα βρείτε νέες ποικιλίες καφέ, διαφοροποιημένα χαρμάνια, αλλά και νέα προϊόντα που δίνουν τη δική τους πινελιά στο αγαπημένο σε όλον τον κόσμο ρόφημα.

Ποιες τάσεις και ιδιαίτερα προϊόντα θα ανακαλύψετε στο φεστιβάλ;

  • Ready To Drink: Οι καφέδες που βρίσκουμε στα ψυγεία –σε κουτάκια ή μπουκάλια–έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Πλέον, όλο και περισσότερες μικρές εταιρείες καφέ επενδύουν στους RTD καφέδες, από cold brews μέχρι παγωμένα latte.
  • Φυτικά γάλατα: Τα ροφήματα σόγιας, καρύδας, βρώμης, αμυγδάλου, φιστικιού, φουντουκιού όπως επίσης και άλλων ξηρών καρπών έχουν κερδίσει πολύ έδαφος στην παρασκευή κάποιου cappuccino, freddo cappuccino ή latte και επιλέγονται από πολλούς.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ