Όσο το pilates γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και μπαίνει στην καθημερινή μας ζωή τόσο περισσότερο εξελίσσεται μέσα από διάφορες παραλλαγές. Ο δημιουργός της μεθόδου, Joseph Pilates, ξεκίνησε με το mat pilates. Περιλαμβάνει ασκήσεις εδάφους, στις οποίες δουλεύουμε με το βάρος του σώματος. Μπορούμε να τις εμπλουτίζουμε χρησιμοποιώντας επιπλέον props, όπως fitball, miniball, therabands και το μαγικό δαχτυλίδι, το οποίο είναι και το μόνο από τα παραπάνω που είχε εφεύρει ο ίδιος. Όλα τα υπόλοιπα μικροόργανα προστέθηκαν στην πορεία. Προχώρησε με το pilates equipment, το οποίο περιλαμβάνει τα όργανα της μεθόδου όπου χρησιμοποιούνται αντιστάσεις. Σήμερα, έχουμε φθάσει να συζητάμε για παραλλαγές όπως το hot pilates, το aerial pilates και το wall pilates, που φαίνεται να είναι και η τελευταία τάση, καθώς δίνει τη δυνατότητα να γυμναστεί κάποιος στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν τοίχο για αντίσταση. 

Το wall pilates, όπως και οι υπόλοιπες παραλλαγές, αξιοποιεί τις βασικές αρχές της μεθόδου pilates. Απευθύνεται στο σώμα ως ενιαίο σύνολο και οι βασικές αρχές της μεθόδου πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε σωστή στάση σώματος, γεγονός που για την πληθώρα των ανθρώπων, λόγω της καθιστικής ζωής, αποτελεί «αγκάθι» και θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί οδηγεί σε πολλαπλά μυοσκελετικά προβλήματα.

Ο τοίχος είναι ιδανικός για τη βελτίωση της στάσης του σώματος σε συνδυασμό πάντα με τα όργανα και το mat. Όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και πρέπει να τα κάνουμε συνδυαστικά για την επίτευξη της μεταμόρφωσης του σώματος. Με ειδικές οδηγίες από εξειδικευμένο γυμναστή, θα μπορούσε ο ασκούμενος να κάνει κάποιες βασικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τον τοίχο του σπιτιού του σαν επιπλέον εξάσκηση. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ