Άλλαξε η σύνθεση του κυβερνητικού επιτελείου έπειτα από τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση, με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μοχλό για την τόνωση της οικονομίας η οποία έχει πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα τόνισε ότι «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση».

Eιδικότερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε:

  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας με τις εν λόγω αλλαγές επιδιώκεται:

*Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.

*Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.

*Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

*Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Τα νέα μέλη της κυβέρνηση θα ορκιστούν αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ