Οι ημερήσιες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έχουν εκτοξευθεί στο ιστορικό υψηλό των 682.000 αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode, ένα ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 40% συγκριτικά με το προηγούμενο “peak” το 2017. Η κυριαρχία του Bitcoin ή το μερίδιό του στη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων ύψους 1,16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει αυξηθεί στα 44 % από 38% στην αρχή του έτους.

Τι συμβαίνει;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναμενόμενη εισαγωγή του BRC-20, της πρώτης κατηγορίας crypto tokens που θα κατασκευαστούν στο blockchain του bitcoin, εκτός από το ίδιο το bitcoin. Σχεδόν 25.000 από τα πειραματικά νομίσματα έχουν ήδη κοπεί φέτος.

«Τα tokens BRC-20 είναι ένα φαινόμενο που δεν έχουμε ξαναδεί», δήλωσε ο Gordon Grant στο Reuters, συν-επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης στο Genesis trading.

Eξαιτίας της δημιουργίας αυτών των tokens, ο μέσος όρος ημερήσιων συναλλαγών για επτά ημέρες ανέρχεται σε πάνω από 531.000, σχεδόν δύο φορές υψηλότερος από ό,τι πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Blockchain.com.

Αυτή η νέα κατηγορία κρυπτονομισμάτων δεν έχει συγκεκριμένη χρήση, παρόμοια με τα memecoins. Ωστόσο, η εκκολαπτόμενη δημοτικότητά του δείχνει το ενδιαφέρον για το bitcoin όχι μόνο ως μέσο αποθήκευσης αξίας ή ως μέθοδο πληρωμής, αλλά ως βάση για την ανάπτυξη νέων νομισμάτων και εφαρμογών – που προηγουμένως θεωρούνταν ο τομέας πιο σύγχρονων blockchains όπως το Ethereum και το Solana.

Ορισμένοι επενδυτές και προγραμματιστές βλέπουν το blockchain του bitcoin ως μια ασφαλέστερη μακροπρόθεσμη βάση για τη δημιουργία tokens και applications, στον απόηχο της μεγάλης καθίζησης των κρυπτονομισμάτων που ακολούθησε την κατάρρευση εταιρειών υψηλού προφίλ όπως η FTX.

Ωστόσο, η “φρενίτιδα” του BRC-20 ήταν ασταθής.

Η συνολική αξία αυτών των token – τα οποία συνήθως διαπραγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές, ιδιαίτερα σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια – ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές Μαΐου, αλλά έκτοτε έχει υποχωρήσει ξανά στα 446 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το tracker BRC-20.io.

Ο αγώνας για τη δημιουργία αυτών των νέων νομισμάτων δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή του bitcoin, το οποίο διαπραγματεύεται κάτω από 30.000 δολάρια από τα μέσα Απριλίου.

Η ταχεία δημιουργία των διακριτικών BRC-20 δεν ήταν αδιαμφισβήτητη, με τους επικριτές να λένε ότι η έκδοση αυτών των tokens έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το bitcoin για τους αρχικούς σκοπούς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ