Για αύριο Παρασκευή, 15 Μαρτίου “κλήρωσε” η κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την κατασκευή της Νέας Γραμμής 4 (τμήμα Α’) του Μετρό της Αθήνας, μετά από 4 παρατάσεις.
Η απόφαση ελήφθη από το Υπ.Υποδομών και την Αττικό Μετρό καθώς η αναμενόμενη έκδοση της διευκρινιστικής απόφασης του ΣτΕ για την Αμβρακία Οδό φαίνεται πως θα καθυστερήσει και έτσι συναποφασίσθηκε να προχωρήσει το κομμάτι που αφορά στην διαδικασία για την ΝΓ4. 
Σας θυμίζω, πως 3 είναι τα σχήματα που θα πρέπει, πλέον, να υποβάλουν την καλύτερη προσφορά με ΤΕΡΝΑ-VINCI-SIEMENS στο ένα, ΑΚΤΩΡ- HITACHI-ANSALDOBREDA στο δεύτερο και J&P ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM στο τρίτο.
Με την υποβολή των φακέλων ο διαγωνισμός περνά στην επόμενη, κρίσιμη, φάση, πιθανόν μέσα στο φθινόπωρο να ανοίξουν οι προσφορές αν και τις προηγούμενες φορές ενστάσεις επί ενστάσεων είχαν πάει αρκετά πίσω την διαδικασία.
Η Νέα Γραμμή 4 είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με αρχικό κόστος 1,45 δισ. (στα 1,8 δισ. με ΦΠΑ). Θα έχει μήκος 12,9 χλμ και 15 σταθμούς ενώ προβλέπεται και δεύτερο τμήμα με επεκτάσεις προς όμορους δήμους.
Συνεπώς αύριο αρχίζει η κρίσιμη φάση για το “έργο των έργων” το μεγαλύτερο αυτοτελές έργο Μετρό όλων των εποχών για την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here