Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 Ο αμερικανικός βραχίονας της Munich Re, Munich Reinsurance America, ανέπτυξε μια νέα αντασφαλιστική λύση για cyber επιθέσεις που απευθύνεται σε περιφερειακές εταιρείες γενικών ασφαλειών που επιθυμούν να παρέχουν κάλυψη έναντι cyber κινδύνων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες τους.

Η νέα λύση προσφέρει στους πρωτασφαλιστές αντασφαλιστική κάλυψη για ζημίες έως 15 εκατ. δολάρια, σε συνδυασμό με παροχή τεχνογνωσίας και εργαλείων όπως ειδικό δικτυακή πύλη (portal) για διαχείριση κινδύνων και πάνελ υπηρεσιών για την επαύριο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τη Munich Re, το προϊόν  προσφέρει κάλυψη για δυνητικές απώλειες που προκαλούνται από ποικίλα γεγονότα, όπως επίθεση άρνησης υπηρεσίας (denial of service attack), μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, εισαγωγή κακοήθους κώδικα, απειλή εκβιασμού, ρυθμιστικές διαδικασίες, παραβίαση απορρήτου και αιτήσεις αποζημίωσης τρίτων μερών. Οι πρωτασφαλιστές που θα συμμετέχουν στη cyber λύση της Munich Re θα διατηρήσουν ένα μέρος του ρίσκου.

«Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 72% των cyber επιθέσεων στις ΗΠΑ είχαν ως στόχο μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σχολίασε η Annamaria Landaverde, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος cyber του βραχίονα της Munich Re στις ΗΠΑ. «Ενα cyber συμβάν μπορεί να έχει καταστροφικές παρενέργειες για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν διαθέτουν τους πόρους ή την ασφαλιστική κάλυψη που απαιτείται για να ανακάμψουν μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Η Munich Re προσφέρει στους πρωτασφαλιστές μια ευέλικτη, με το κλειδί στο χέρι cyber λύση που συμβάλει στην προστασία των μικρομεσαίων εμπορικών τους πελατών».

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here