Σε νέα χέρια περνούν οι εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν έως το 2017 τα “Εκπαιδευτήρια Νέας Γενιάς Ζηρίδη” στα Σπάτα.

Από την επόμενη σχολική χρονιά, στο κτήριο αναμένεται να λειτουργήσει το East Campus του Αμερικανικού Κολλεγίου (Pierce Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), σε πρότυπες εγκαταστάσεις που θα εκτείνονται σε 80 στρέμματα.

Εκεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα λειτουργήσει το νέο Campus που α ανταποκρίνεται στο όραμα ενός βιωματικού σχολείου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου:

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, πιστό στο όραμά του να διαμορφώνει ενεργούς πολίτες, με ελεύθερο πνεύμα και δημιουργική σκέψη, διευρύνει τους εκπαιδευτικούς του ορίζοντες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αγκαλιάζει τις μικρότερες ηλικίες, υποδεχόμενο μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, από το σχολικό έτος 2022-23, για να τους προσφέρει πολύτιμα εφόδια για τα επόμενα σχολικά τους βήματα.

Για την πληρέστερη υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, το Κολλέγιο εγκαινιάζει το East Campus, πρότυπες εγκαταστάσεις 80 στρεμμάτων στα Σπάτα, στο οποίο θα στεγαστεί Προνήπιο, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό. Οι εργασίες ολοκληρώνονται σύντομα, με στόχο το νέο Campus να ανταποκρίνεται στο όραμα ενός βιωματικού σχολείου, σχεδιασμένου να αναπτύσσει τις δεξιότητες και να ενισχύει τα ταλέντα των μαθητών, ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου τα παιδιά θα απελευθερώνουν την περιέργεια και τη φαντασία τους και θα εξερευνούν κάθε πτυχή του κόσμου μας.

Η βαθμίδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Pierce στόχο έχει να εμπλουτίσει τα μαθητικά χρόνια κάθε παιδιού με συναρπαστικές εμπειρίες, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον δημιουργικότητας, ευαισθητοποίησης και συνεργατικής μάθησης. Με τη φοίτηση ήδη από τα πρώτα χρόνια στο Pierce, οι μαθητές θα εισέρχονται στο Γυμνάσιο εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, έχοντας θέσει στέρεες βάσεις Αγγλικής γλώσσας και, ταυτόχρονα, βιώσει πολύτιμες εμπειρίες.

Η κα Ηλιάνα Λαζανά, Senior Vice President Administration & Pierce ανέφερε σχετικά: «Από τη σχολική χρονιά 2022- 2023, το Pierce εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό του έργο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του East Campus, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε ένα πρωτοποριακό μαθησιακό περιβάλλον, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Στόχος μας είναι, στο East Campus, η εκπαιδευτική διαδικασία να μεταμορφώνεται σε δημιουργική, βιωματική εμπειρία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία τον Όμιλο της Alpha Bank, που μερίμνησε για μια ομαλή διαδικασία μετάβασης του κτηρίου στην ιδιοκτησία μας, και τη δικηγορική εταιρία Ζέπος & Γιαννόπουλος για τη νομική τους υποστήριξη. Η φοίτηση στη νέα βαθμίδα του Pierce θα αποτελέσει συναρπαστική εμπειρία για κάθε μαθητή και μαθήτρια και θα δώσει ώθηση στη μετέπειτα εκπαιδευτική του σταδιοδρομία» .

Κατ’ απόλυτη αντιστοιχία με την εκπαιδευτική του προσέγγιση, η Πολιτική Εισαγωγής στο Pierce δεν βασίζεται σε ένα άκαμπτο εξεταστικό σύστημα αξιολόγησης επιδόσεων. Αντίθετα, οι δάσκαλοι και οι ψυχολόγοι του Pierce θα συναντούν κάθε υποψήφιο και την οικογένειά του, προκειμένου να συζητήσουν και να συνεκτιμήσουν κατά πόσο οι προσδοκίες και τα σχέδιά τους ταυτίζονται με την αποστολή και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο, η τελική επιλογή βασίζεται στην εξατομικευμένη αξιολόγηση των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών κάθε υποψηφίου. Επισημαίνεται πως οι αιτήσεις για όλες τις τάξεις του Δημοτικού (πλην της 6ης) και του Νηπιαγωγείου, εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα υποβολής, ενώ αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι απόφοιτοι του Δημοτικού του Pierce εισάγονται στο Γυμνάσιο, χωρίς εξετάσεις.

Αιτήσεις υποβάλλονται μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Pierce (210-600 98000) ή να επισκεφθούν το www.pierce.gr.

Tα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη είχαν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω σημαντικών ανοιγμάτων που υπήρχαν προς τις τράπεζες. Από την άλλη το Αμερικανικό Κολλέγιο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις και την απόκτηση εγκαταστάσεων προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του. Οι εγκαταστάσεις αυτές μετά και την παραχώρησή τους στο Αμερικανικό Κολλέγιο πρόκειται να ανακαινισθούν.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις διένυσαν μια ιστορία 15 ετών ως “Εκπαιδευτήρια Νέας Γενιάς Ζηρίδη”, τελικά έβαλαν λουκέτο το 2017 και το κτίριο πέρασε στις τράπεζες, ξεκινώντας παράλληλα τη διαδικασία πλειστηριασμού.

Διαβάστε επίσης:

Τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου