Για τις τελευταίες εξελίξεις, με τη δέσμευση και της προσωπικής περιουσίας της οικογένειας Ζηρίδη, σας ενημέρωσε την Παρασκευή, το Banks.com.gr.

Σήμερα, το NPLConfidential γράφει για μία άλλη υπόθεση από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που καταδεικνύει το πόσο δραματική είναι η κατάσταση .

Γιατί δεν είναι-δυστυχώς- μόνο τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη…

Στις 3 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να “βγουν στο σφυρί” το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Βασιλική Καργάκου και Σία, στη Δροσιά.

Και αυτά έχουν γράψει την δική τους ιστορία, στην διάρκεια της οποίας αντιμετώπιζαν- τα τελευταία χρόνια- σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα το 2011 οι τότε διοικούντες είχαν συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο. Πέρυσι τον Αύγουστο ορίστηκε με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση.

Τώρα, τα Εκπαιδευτήρια “βγαίνουν στο σφυρί” με πρώτη τιμή προσφοράς 1,84 εκατ. , για χρέος 50.000 ευρώ, προς την CEPAL (*).

Εχουν προηγηθεί δάνεια, προσημειώσεις και συντηρητικές κατασχέσεις από τις Alpha Bank και Eurobank αλλά και αναγκαστικές (κατασχέσεις) από το ΙΚΑ, τη ΔΟΥ Κηφισιάς κ.α

Οι περιπτώσεις Καργάκου, Ζηρίδη “δείχνουν” σαν την…κορυφή ενός παγόβουνου στο οποίο προσκρούει ένα σημαντικό μέρος της “ιδιωτικής εκπαίδευσης”. Μεταξύ αυτών δε και ιστορικά ονόματα.

     Το NPLConfidential έχει στη διάθεση του στοιχεία, που αφορούν άλλες (τουλάχιστον) 2 περιπτώσεις εκπαιδευτηρίων που έχουν περιέλθει σε πολύ δυσχερή θέση, καθώς “βουνό” υποχρεώσεων, μη εξυπηρετούμενων δανείων και οφειλών προς φορείς του Δημοσίου απειλεί την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ακόμη και για την σχολική χρονιά, που ξεκινά από Σεπτέμβριο. Δυστυχώς.

  (*) CEPAL: εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων για την οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εξαγοράς της από PIMCO, Apollo, Bain Capital, Cerved, Cerberus και LoneStar. Και την τιτλοποίηση του “καλαθιού” NPLs- 10,5 δισ (project Galaxy) της Alpha Bank. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here