Στο παραπέντε… απέφυγε ξανά μία αθέτηση πληρωμών η Evergrande. Προχώρησε σε εκπρόθεσμη πληρωμή τόκων που είχαν λήξει στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά ήταν εντός της περιόδου χάριτος 30 ημερών.  Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στην  κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων καθώς προσπαθεί να αντλήσει ρευστότητα πουλώντας περιουσιακά στοιχεία της.

Έτσι κατόχων οι κάτοχοι δολαριακού ομολόγου με επιτόκιο 9,5% και ωρίμανση το 2024 έλαβαν ενημέρωση ότι πληρώθηκαν την Πέμπτη, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. Η Evergrande δεν κατάφερε να πληρώσει τόκους που έληγαν στις 29 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών προτού οι επενδυτές κηρύξουν χρεοκοπία.

H Evergrande γλίτωσε και πάλι από το χείλος της χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα, καταβάλλοντας άλλο ένα καθυστερημένο κουπόνι προτού λήξει η περίοδος χάριτος. Το γεγονός εξέπληξε ορισμένους επενδυτές, καθώς οι πιστωτές ετοιμάζονται για μια αναδιάρθρωση χρέους, που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Κίνας.