Έχουν περάσει δύο χρόνια από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου και ακόμη το θέμα είναι υπό συζήτηση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των τουριστικών φορέων, των ξενοδόχων και του λιμεναρχείου.

Στη συνάντηση εργασίας που έγινε στην Περιφέρεια με εκπροσώπους συζητήθηκε το θέμα που αφορά την μη σωστή διαχείριση της περιοχής αξιοποίησης του Ναυαγίου:

  • Το γεγονός ότι παραμένει κλειστό από ξηράς εξαιτίας της μη ύπαρξης παρεμβάσεων και των απαιτούμενων μέτρων ευρύτερης προστασίας, όπως λένε οι ξενοδόχοι, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην τουριστική εικόνα του νησιού αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Οι τουριστικοί φορείς ζήτησαν από την Περιφερειάρχη να συνδράμει στην δημιουργία του δρόμου διαφυγής για την πολιτική προστασία και κάθε άλλης αναγκαίας παρέμβασης, ενώ πρόθεσή τους είναι να συμβάλλουν και στην συντήρηση του πλοίου.

Η Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι σχετικά με το θέμα είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Ζακύνθου όπου τέθηκε το θέμα της σωστής από θαλάσσης λειτουργίας της παραλίας του Ναυαγίου.

Κι όλ’ αυτά ενώ οι ξενοδόχοι του νησιού, όπως λένε, έχουν πολύ θετικά μηνύματα για τη σεζόν του 2021, κορωνοϊού επιτρέποντος φυσικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here