Την 21η Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί να κατατεθούν οι προσφορές για την επιλογή επενδυτή στο σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Εντός του μήνα εκτιμάται και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΝΑΕ για το στρατιωτικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στην Ελευσίνα τη διαδικασία διενεργεί η KPMG που λειτουργεί για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών.

Το μοντέλο εξυγίανσης που προωθείται, από τη βασική πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank και δευτερευόντως από το ελληνικό Δημόσιο, βασίζεται στις προβλέψεις του πτωχευτικού δικαίου (άρθρο 106 β και δ), δηλαδή στη συμφωνία μεταξύ του σημερινού μετόχου των πιστωτών και του επενδυτή.

Ουσιαστικά, δύο φέρονται να είναι οι δυνητικά ενδιαφερόμενοι επενδυτές και συγκεκριμένα σχήμα που υποστηρίζεται από αμερικανικό fund και λειτουργεί στην Ελλάδα διά του δικηγορικού γραφείου Μπρέγιαννου, η ONEX Shipyards συμφερόντων Πάνου Ξενοκώστα –που εξαγόρασε επίσης μέσω του πτωχευτικού και τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου, αλλά πιθανολογείται τελικά πως δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά– και η ιταλική Cantieri Group.

Να σημειωθεί πως έχει ζητηθεί από μερίδα των επενδυτών παράταση για την ημερομηνία υποβολής προσφορών για την Ελευσίνα έως τα τέλη Ιανουαρίου. αλλά επί του παρόντος δεν έχει ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here