Το αποφάσισε και το ανακοίνωσε ο ναπολιτάνος, έως τις 5 Απριλίου η προθεσμία σε όσους μικρομετόχους της Minoan Lines θέλουν να “διώξουν” τις μετοχές της εταιρείας στην fix τιμή των 2,40 ευρώ.
Δεν είναι δα και λίγοι οι μικροί που έχουν από 100 έως 1.000 μετοχές της ακτοπλοικής (ακόμη και από την εποχή του συγχωρεμένου Παντελή Σφηνιά) ενώ δεκάδες είναι και οι ανενεργοί για πολύ μεγάλο διάστημα κωδικοί μικροεπενδυτών που πρακτικά σημαίνει ότι ένα μικρό, ελάχιστο, ποσοστό του εναπομείναντος free float θα ακολουθήσει την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ.
Υπολογίζεται, πως μέχρι πρόσφατα οι κωδικοί με μετοχές της εταιρείας ξεπερνούσαν τις 5-6.000 (!) αριθμός εντυπωσιακός και ενδεικτικός της ευρύτητας διασποράς του μ.κ της Minoan, που μην ξεχνάμε είχε ξεκινήσει ως “ναυτιλιακή εταιρεία ευρείας μετοχικής βάσης“.
Και ενώ ορίζεται επιτέλους, συγκεκριμένη ημερομηνία για τον..απόπλου της Minoan στην Attica Συμμετοχών συνεχίζεται το μεθοδικό, διακριτικό μάζεμα από διορατικό παίκτη (ή παίκτες) που “βλέπουν” στην “επόμενη ημέρα”. Στα 1,39 ευρώ με νέα άνοδο 2,96% με μετρημένα κομμάτια, την Παρασκευή, 5.308 τεμαχίων (όλα και όλα 7.242 ευρώ) εν μέσω δημοσιευμάτων πως επενδυτικά funds κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές (Goldman Sachs, Lone Star σε συμμαχία με την Davidson Kampner) στην διαδικασία που “τρέχει” η UBS.
Το περίεργο; τα σχετικά δημοσιεύματα ΔΕΝ σχολιάστηκαν ούτε από την πλευρά της MIG αλλά ούτε και της Πειραιώς, ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα της Παρασκευής ΔΕΝ είχε υπάρξει ερώτημα από την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρότι είχαν περάσει 3-4 μέρες.
Προς τι, άραγε, ο πέπλος μυστηρίου στην υπόθεση της Attica; υπάρχει δεσμευτική προσφορά ή όχι; το θέμα το χειρίζεται η Πειραιώς ερήμην της διοίκησης Μάγειρα και ο Θ. Παπανικολάου της MIG τι λόγο έχει εάν έχει στο όλο project.
Εκτός εάν πρόκειται για μία διαδικασία που προχωρά ελέω UBS σε συνεργασία με την τράπεζα.
Σε κάθε περίπτωση, δέον θα ήταν να κινηθεί, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πράττοντας το αυτονόητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here