Ένα Μυθολογικό Πάρκο στις Μυκήνες για μία επένδυση  εκατοντάδων εκατ. ευρώ που λέγεται ότι μπορεί να φέρει πάνω από 6.000  θέσεις εργασίας και σχεδιάζεται να γίνει σε έναν από τους σημαντικότερους  αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα που δεν είναι άλλος από τις Μυκήνες.

Μπορεί άραγε  να γίνει;

Η απάντηση είναι θετική, αν είσαι ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κι έχεις βρεί Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν μεν μεγάλη εμπειρία από ουρανοξύστες στην Κουάλα Λουμπούρ και κατασκευή αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, δεν ξέρουν όμως  τί τους περιμένει … στην Ελλάδα. Το σχέδιο για το «Μυθολογικό Πάρκο Μυκηνών» παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο από το δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο και στη σχετική παρουσίαση παρέστησαν και οι επενδυτές και συγκεκριμένα ο Dr. Charles Thornton, επίτιμος  πρόεδρος και σύμβουλος επενδύσεων της Charles H. Thornton & Company και πρόεδρος και βασικός μέτοχος της TGE, LLC-EPC, η κ. Χριστίνα Πρίμπας συνεργάτιδα του Dr Thornton και ο κ. Γεώργιος Ρώσσης Σύμβουλος Επενδύσεων. Το έργο στοχεύει μελλοντικά σε έναν αριθμό επισκεπτών περί τα 5 εκατομμύρια ετησίως, ενώ τώρα οι Μυκήνες -που σημειωτέον- δεν έχουν ούτε επαρκές οδικό δίκτυο ούτε σύγχρονο ξενοδοχειακό δυναμικό, προσελκύουν 1,5 εκατ. επισκέπτες…

Οπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του δήμου, ο Dr Thornton δήλωσε πως ο όμιλος εταιρειών του δεσμεύθηκε να υλοποιήσει:

α)Το θεματικό πάρκο , με βάση τη νεοφυή τεχνολογίας της , πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το Νόμο 2160/1993 και την υπ. αρ. 16793/23-9-2009 ΚΥΑ

β) Να οργανώσει το θεματικό Πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα , της μυθολογίας της ψυχαγωγίας και των επιστημών. Η εξειδίκευση τους θα ανακοινωθεί όταν οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν.

γ) Να συμπεριλάβει στην επενδυτική της πρόταση αιτήματα του δήμου τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

δ) Να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 εργαζομένους από τον δήμο Άργους Μυκηνών.

Ο δήμος δεσμεύθηκε έναντι των επενδυτών

  • «να υποδείξει την αναγκαία έκταση γής για αγορά, να επιμεληθεί τις προδιαγραφές επιλογής θέσης της και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στον επενδυτή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων του».

Κι ακριβώς αυτό το «πλαίσιο δυνατοτήτων και δικαιωμάτων» είναι που μάλλον δεν γνωρίζουν ούτε  μπορούν να φανταστούν οι Αμερικανοί…

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here