Τα βιβλία των ξένων θεσμικών έκλεισαν, ο Δεκέμβριος είναι πλέον υπόθεση των Ελλήνων θεσμικών που θα ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους για το κλείσιμο του έτους.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατέκτησε τις 900 μονάδες, επίπεδα Γενικού Δείκτη που είχε να δει από τον Φεβρουάριο του 2015. Χαρακτηριστικό αυτής της ανόδου είναι η …έλλειψη υπερβολών τόσο σε τιμές μετοχών όσο και στον τζίρο. Δικαιολογημένα όλοι θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα bull market εν τη γενέσει…

Η περασμένη εβδομάδα που έκλεισε έφερε τον Τραπεζικό Δείκτη με οριακά θετικό πρόσημο και τον Δείκτη FTSE25 με κέρδη +2% (κυρίως εξαιτίας ΟΠΑΠ και 3Ε) ενώ ο Γενικός Δείκτης κέρδισε +1%.

Από την αρχή του έτους η απόδοση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ξεπερνά το 47% και αυτό σημαίνει ότι ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας συντήρησης δυνάμεων, αποδόσεων και …bonus για τους επαγγελματίες της αγοράς…

Τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογούν τις σημερινές αποτιμήσεις ενώ τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια δημιουργούν μια χρυσή ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επενδυτές να κλειδώνουν πολύ χαμηλό κόστος χρήματος για την υλοποίηση νέων σχεδίων ή έστω για την φθηνή αναχρηματοδότηση του δανεισμού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here