Μετά από δύο χρόνια πανδημίας με μεγάλες επιπτώσεις και ριζικές αλλαγές στον κλάδο του καφέ και της καφεστίασης, το 2nd Coffee Business Forum, με κεντρικό θέμα «Νέα δεδομένα & τάσεις στο χώρο της καφεστίασης», στοχεύει να ενδυναμώσει την αγορά και τον κλάδο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό καφεστίασης Coffee+Brunch.

Η θεματολογία του 2nd Coffee Business Forum, το οποίο θα διεξάγεται αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn, περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις σε μια σειρά από θέματα αιχμής για την υγειονομική πραγματικότητα.

Θεσμική παρέμβαση έκανε ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, Ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Καφέ (ΕΕΚ) τονίζοντας ότι τόσο η ρεαλιστική αισιοδοξία του προλαλήσαντα κ. Αναγνωστόπουλου, όσο και η ζοφερή πραγματικότητα που περιέγραψε ο κ. Κουράσης, ισχύουν…

Μεταξύ άλλων τόνισε:

“Μετά την πολυετή κρίση είχαμε την άνοδο στα κοστολόγια. Η υγειονομική κρίση και ο πόλεμος αφήνουν μία ύφεση που δεν θα είναι σύντομη.

Η αγορά καφέ δημιουργεί νέες τάσεις και βρίσκεται σε άνοδο. Ο καφές είναι βασικός προϊόν για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η Ελληνική Ένωση Καφέ ιδρύθηκε το 2017 και αριθμούμε 25 μέλη. Το 2020 η Ένωση έγινε μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Πάγιο αίτημά μας είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Δημιουργεί προβλήματα και αυξάνει το λειτουργικό κόστος. Επιπλέον δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παράλληλα μίλησε για ένα ακόμη θέμα που αφορά στο λαθρεμπόριο και παρεμπόριο καφέ. Τα προϊόντα καφέ εντάχθηκαν στο νόμο για λαθρεμπόριο και υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία, αλλά πρέπει να γίνουν απαραίτητες ενέργειες για να παταχθεί το φαινόμενο.

Τόνισε ότι η ΕΕΚ βρίσκεται σε διαβούλευση για ρύθμιση δυο βασικών θεμάτων.

Τέλος σημείωσε: “Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα αύξησης κοστολογίων, υψηλό σε επίπεδο 14ετίας, με αυξημένα ναύλα, κόστος ενέργειας και μεταφορικών.

Οι εταιρείες καφέ έχουν απορροφήσει τα αυξημένα κοστολόγια, αλλά αργά η γρήγορα θα περάσουν την αλυσίδα και θα φτάσουν στους καταναλωτές. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ρεύμα είναι υψηλότερο από το ενοίκιο. Και φέτος καλούμαστε να διαχειριστούμε εξωγενείς παράγοντες, πρέπει οι άνθρωποι του καφέ και η πολιτεία να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να διαχειρίζονται με ευελιξία τα θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here