Νέους ελέγχους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν τα διαμερίσματά τους μέσω της AirBnB σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με τις σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες που θα έχει σαν αποτέλεσμα να εντοπισθούν, όπως είπε, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και δεν το δηλώνουν.

«Η υποχρέωση για την δήλωση των εισοδημάτων από την βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών, είναι δεδομένη. Πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε: «Είμαστε με 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες σε συνεργασία και μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία. Μπορούμε πλέον να τα εντοπίσουμε όλα αυτά και θα πρέπει να το ξέρουν και όσοι δεν τα δηλώνουν».
Οι προηγούμενες έρευνες που διεξήχθησαν από την ΑΑΔΕ έγιναν κατά κύριο λόγο σε κεντρικά σημεία που η βραχυχρόνια ενοικίαση είναι πολύ δημοφιλής καθώς και σε πολυτελείς κατοικίες σε τουριστικές περιοχές και νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση κατοικιών φορολογούνται κανονικά ως εισόδημα από ακίνητα δηλαδή με την εξής φορολογική κλίμακα:

-έως 12.000 ευρώ με συντελεστή 15%
-από 12.001 έως 35.000 ευρώ με συντελετή 35% και
-από 35.001 και άνω με συντελεστή 45%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here