Πλησιάζει η ημέρα της γενικής συνέλευσης μετόχων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όσο περνούν οι ώρες τόσο εντείνονται οι προσπάθειες των δύο στρατοπέδων να προσεταιρισθούν μεγαλύτερους και μικρότερους μετόχους μειοψηφίας με στόχο την απόκτηση της…μερίδας του λέοντος του μετοχικού κεφαλαίου…

Με βάση τα, μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, δεδομένα η πλευρά Καλλιτσάντση φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα 3-4 ποσοστιαίων μονάδων από την πλευρά Μπόμπολα- Κούτρα χωρίς ωστόσο να φτάνει ακόμη το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας.

Σήμερα, η πλευρά των αδελφών έχει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με Έλληνες διαχειριστές και χρηματιστηριακές προκειμένου να πάρουν με το μέρος τους την πλειοψηφία των μικρών. Πάντα με τα όσα γνώριζα μέχρι την Παρασκευή, η πλευρά που κινείται επιθετικότερα είναι αυτή την αδελφών, που “δείχνει και το χρώμα του χρήματος” ενώ η αντίπερα εμφανίζει συμπτώματα αρρυθμίας.

Παρ΄ όλα αυτά, στα επόμενα 24 ωρα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν η μορφή της υποστήριξης του Fortress προς την πλευρά των Μπόμπολα- Κούτρα, η στάση του Horizon (ελέγχει ένα κρίσιμο ποσοστό χαμηλότερο του 5%) ενώ από τις τράπεζες έχει ζητηθεί (από την πλευρά Καλλιτσάντση ) η αυστηρή ουδετερότητα. 

Την προσεχή Τετάρτη λοιπόν, η κρίσιμη γενική συνέλευση, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν- πλέον- επιφυλάξεις για την επόμενη ημέρα ακόμη και εάν η μία από τις δύο πλευρές συγκεντρώσει το 51% (των παρόντων μετόχων,  δηλαδή ένα 40% του μετοχικού κεφαλαίου) θεωρώντας πως η πλευρά που θα “χάσει” πολύ δύσκολα θα ακολουθήσει ειρηνικές διαδικασίες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here