Σε μία συνεδρίαση, όπως η χθεσινή που ο τραπεζικός κλάδος κατέρρευσε -9,67% , λόγω MSCI το +3,92% για τη μετοχή της Motor Oil μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Τουλάχιστον για όσους μελετούν και μία, και δύο και περισσότερες εκθέσεις επενδυτικών οίκων και ξένων τραπεζών οι οποίοι εκτιμούν ποιος θα βγει και ποιος θα μπει στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International.
  Εν προκειμένω, όσοι περιορίστηκαν στις εκτιμήσεις μίας γαλλικής τράπεζες (που δεν έχει και το καλύτερο ranking όσον αφορά στις κατά καιρούς προβλέψεις της) και δεν προνόησαν να συνεκτιμήσουν άλλες εκτιμήσεις μπορεί και να έβγαιναν πωλητές την Δευτέρα-Τρίτη, έως τα 12,40-12,34 ευρώ αντίστοιχα.
  • Οι συγκεκριμένοι όχι μόνον ήταν πωλητές τις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά και όσοι το μετάνιωσαν “έτρεχαν” να ξανά αγοράσουν μετοχές της ΜΟΗ έως τα 13,10 € στην χθεσινή συνεδρίαση.
  • Η μετοχή δεν βγήκε από τον μεγάλο δείκτη MSCI και παρά το μίνι sell off σε τραπεζικές μετοχές και ΤΙΤΑΝ με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ακολουθήσει στην διόρθωση αλλά αντιθέτως να δικαιώσει άλλα επενδυτικά σπίτια που θεωρούσαν impossible for Motor Oil to delete, όπως και έγινε.
  • Το ενδιαφέρον είναι, ότι το ένα από αυτά τα σπίτια έχει επιβεβαιωθεί πλήρως στην εκτίμηση του, τις προηγούμενες δύο αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI, για λογαριασμό άλλης εισηγμένης.
Οι αναλυτές εκτιμούν, πως από τους απόλυτα ήσυχους και χωρίς ίχνος αγωνίας για το τι θα επιφύλασσε η ετυμηγορία της Morgan Stanley θα πρέπει να ήταν ο αναπληρωτής CEO του ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here