Η εταιρεία Tesla Inc μπορεί να προβεί στις επιπλέον ενέργειες ενόψει της ενδεχόμενης επαναλειτουργίας του εργοστασίου συναρμολόγησης των ηλεκτρικών οχημάτων της στην Καλιφόρνια από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της Ίλον Μάσκ είχε δεσμευτεί πως επρόκειτο να αψηφήσει τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι πολιτειακές αρχές, κερδίζοντας στο μεταξύ και τη στήριξη του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σε tweet που αναρτήθηκε περί τα μεσάνυχτα, η κομητεία της Αλαμέδα τονίζει πως έπειτα από συνομιλίες με την Tesla συμφώνησε ότι η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να λάβει μέτρα “ώστε να προετοιμάσει ένα πιθανό άνοιγμά της το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα”. Το μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla βρίσκεται στο Φρεμόντ της Καλιφόρνιας, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία Αλαμέδα.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει αμέσως εντός της σημερινής ημέρας, αλλά περίπου την ίδια στιγμή που η κομητεία αναρτούσε την ανακοίνωσή της, ο Ίλον Μάσκ έγραφε στον δικό του λογαριασμό στο Twitter: “Τη ζωή πρέπει να τη ζεις”.

Η κομητεία τονίζει πως θα συνεργασθεί με την αστυνομία στο Φρεμόντ “για να επαληθεύσει εάν η Tesla συμμορφώνεται με το μέτρο της σωματικής απόστασης και ότι έχουν συμφωνηθεί μέτρα για την υγεία και τη ασφάλεια για την προστασία των εργαζομένων της καθώς προετοιμάζεται η πλήρης παραγωγή”.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Mασκ είχε δηλώσει πως η παραγωγή θα ξαναρχίσει στο Φρεμόντ, αψηφώντας την εντολή να παραμείνει κλειστή και λέγοντας ότι εάν κάποιος έπρεπε να συλληφθεί, θα έπρεπε να είναι αυτός. Η εταιρεία μήνυσε την κομητεία της Αλαμέδα, αμφισβητώντας την απόφασή της να παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο κι ο Μάσκ το Σαββατοκύριακο απείλησε να φύγει από την Καλιφόρνια για το Τέξας ή τη Νεβάδα.

Χθες στο πλευρό του Μασκ έσπευσε ο ίδιος ο Τραμπ: “η Καλιφόρνια πρέπει να αφήσει την Tesla & @elonmusk να ανοίξουν το εργοστάσιο, ΤΩΡΑ. Μπορεί να γίνει Γρήγορα και με Ασφάλεια!” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Σήμερα, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο στις προ του ανοίγματος του Χρηματιστηρίου συναλλαγές κατά 2,1% στα 826,00 δολάρια.

Χθες, οι χώροι στάθμευσης εργαζομένων στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρεμόντ ήσαν γεμάτοι με αυτοκίνητα και φορτηγά μπαινόβγαιναν διαρκώς στο εργοστάσιο. Παράλληλα, στον χώρο στάθμευσης των προς παράδοση αυτοκινήτων Tesla, όπου βρίσκονταν μόλις 12 την προηγούμενη εβδομάδα, χθες μπορούσε κάποιος να δει εκατοντάδες οχήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here