Είχε τους δικούς της λόγους η JP Morgan που επέμεινε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του στην Νέα Υόρκη και να τους βομβαρδίσει με ερωτήσεις και λεπτομέρειες για τα σχέδιά τους.

Η JP Morgan θεωρεί πλέον ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες βρίσκονται τώρα στην γηραιά ήπειρο και λιγότερο στην αμερικανική.

Γι’ αυτό άλλωστε ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει τη σύστασή της για τις μετοχές της Ευρωζώνης κόντρα στις αναλύσεις για αυξανόμενη απειλή της ύφεσης για ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της νομισματικής ένωσης και την πληθώρα των εμπορικών και γεωπολιτικών προκλήσεων.

Η JP Morgan επισήμως αναθεωρεί την προτίμησή της για τις αμερικανικές μετοχές και δίνει ψήφο σε εκείνες του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι υποτιμημένες και έχουν σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης.

Έτσι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τοποθετεί τις μετοχές της Ευρωζώνης στην κλίμακα της «υπεραπόδοσης» (overweight), ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω σε «ουδέτερη» (neutral) τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές.

  • «Πιστεύουμε πως τώρα οι μετοχές της Ευρωζώνης έχουν την ευκαιρία για τη μεγάλη επιστροφή» σημειώνουν οι αναλυτές της JP Morgan.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here