Με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, της ΓΓ Ενέργειας Α. Σδούκου, του CEO της ΔΕΗ Γ. Στάση, του  Προέδρου του ΤΙΤΑΝ & του ΣΕΒ Δ. Παπαλεξόπουλου και πολλών ακόμη επιχειρηματιών, αυτοδιοικητικών και οικονομικών παραγόντων , ο Όμιλος Motor Oil παρουσίασε τη νέα θυγατρική του εταιρία MORE (Motor Oil Renewable Energy), στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

  • H MORE σύντομα θα μπορεί να ηλεκτροδοτεί 500.00 νοικοκυριά με αποκλειστικά “πράσινη ενέργεια”.

Η MORE, με όραμα  να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτει την παραγωγή  καθαρής ενέργειας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.

H MORE αναπτύσσεται δυναμικά, με επενδύσεις και έργα μεγάλης αξίας και κομβικής σημασίας. Ταυτόχρονα, προχωρά στρατηγικά και επεκτείνει τις μονάδες παραγωγής και τις υπηρεσίες της για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της νέας εταιρίας του ομίλου Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου,  η MORE, μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά.

Παράλληλα, η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερο από 2,2 GW. 

Από αριστερά προς δεξιά, ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της MORE, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil.

Σημειώνεται ότι η MORE είναι ένας από τους μεγαλύτερους ΦΟΣΕ στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περίπου 0,5 GW.

Συνολικά η MORE θα είναι μία εταιρία με περίπου €130 εκατ. EBITDA και επενδεδυμένα κεφάλαια €1,6 δισεκατ.

Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν:

  • Τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου πηγών ενέργειας από ΑΠΕ,
  • την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης
  • την εστιασμένη ενασχόληση με υπεράκτια αιολικά. 
Από αριστερά προς δεξιά, ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της MORE, η Αλεξάνδρα Σδούκου, ΓΓ Ενέργειας Και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, στην τοποθέτησή του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε:

  • «Ο Όμιλος Μotor Oil έκλεισε πρόσφατα 50 χρόνια λειτουργίας, εξέλιξης, προσφοράς και εμπειρίας. Με την ίδρυση της ΜΟRE κάνουμε το επόμενο βήμα μας και προχωράμε στην μετεξέλιξη της Motor Oil σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία.
  • Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, θέτοντας την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο.
  • Με ένα τολμηρό αλλά προσεκτικά σχεδιασμένο επενδυτικό πλάνο, ο Όμιλος Μotor Oil απαντά έμπρακτα, με λύσεις, στην ανάγκη των ημερών μας για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σημαντικές για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας.».
Ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση.

Ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της MORE, δήλωσε σχετικά:

  • «Σήμερα εγκαινιάζουμε μια κομβική επιχειρηματική κίνηση του Oμίλου Motor Oil, που για εμάς είναι κάτι περισσότερο από μια επένδυσηΠροχωράμε με στόχο τη δημιουργία περισσότερων προοπτικών, περισσότερων λύσεων, περισσότερων εναλλακτικών με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους.
  • Ταυτόχρονα, με την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Όμιλος Motor Oil, καθώς και με την καινοτομία και την πρωτοπορία ως βασικούς πυλώνες της λειτουργίας μας, στη MORE τολμάμε και επενδύουμε για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας βιωσιμότητας που θα αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.».
Ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της MORE κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση.

Τέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον κ. Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικό Διευθυντή της MORE και τον κ. Σταύρο Παπαθανασίου, Καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η συζήτηση με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη νέα εποχή: Εξέλιξη και Προοπτικές» ανέδειξε σημαντικά στοιχεία για τον κλάδο των ΑΠΕ, τις τάσεις που δημιουργούνται, καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές. 

 

Το Ταξίδι της Ανεμογεννήτριας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here