Η Moody’s υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της UBS αιτιλογώντας ως σημαντικές τις προκλήσεις από την εξαγορά της Credit Suisse. Η υποβάθμιση της τράπεζας έρχεται μία μόλις ημέρα μετά από αντίστοιχη υποβάθμιση της UBS από την Standard and Poor’ς.

Ο οίκος κάνει λόγο για «σημαντικές» προκλήσεις της BS, οι οποίες περιλαμβάνουν «την ανάγκη να διατηρήσει σημαντικό τμήμα του προσωπικού της Credit Suisse, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της απορρόφησης».

Επίσης, γίνεται αναφορά «στην ανάγκη να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια αλληλεπικαλυπτόμενων πελατών στις ελβετικές τραπεζικές δραστηριότητές της, τη διαχείριση περιουσίας, και την ανάγκη να ενοποιηθούν οι κουλτούρες δύο κάπως διαφορετικών οργανισμών».

Σε χθεσινό της σημείωμα, η S&P ανέφερε ότι βλέπει «σημαντικό κίνδυνο κατά την ενσωμάτωση της Credit Suisse στην UBS», από «το μέγεθος και το ασθενέστερο πιστωτικό προφίλ της Credit Suisse και ιδιαίτερα την πολυπλοκότητα της εκκαθάρισης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της CS».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here