Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη της πολυεθνικής LVMH που έχει στην κατοχή της, τεράστια ονόματα της διεθνούς μόδας, όπως οι Christian Dior, Bulgari, Givenchy, Louis Vuitton, Moët & Chandon, για τη Μίλαν.

Η ομάδα μετρά εννέα χρόνια χωρίς κάποιον σπουδαίο τίτλο. Οι «ροσονέρι» διανύουν μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης και παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει επτά φορές το Champions League, δεν μπορούν να… συνέλθουν ποδοσφαιρικά. Σήμερα, η ιστορική ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της Serie A και μία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, φαντάζει η μόνη λύση.

Το ενδιαφέρον του “Μonsieur Louis Vuitton”  σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sport Mediaset», εξακολουθεί να υφίσταται και καθοριστικό ρόλο, διαδραματίζει ο  Αλβάρο Μπριέντα, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της AC Milan (από το 1986 έως το 2002). Ομως, προς το παρόν, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα.

Και δεν είναι άλλο από την αξίωση των νυν διοικούντων, που φθάνει στα 1,2 δισ. ευρώ (σ.σ. είχαν δαπανήσει περίπου 750 εκ. ευρώ για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών). Σύμφωνα με την «Il Sole 24 ore», ο όμιλος LVMH, είναι διατεθειμένος να δαπανήσει μέχρι και 950 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, την ώρα που οι σχετικές διαπραγματεύσεις φαίνεται πως συνεχίζονται στο παρασκήνιο.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Αρνό.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here