Ευχάριστη έκπληξη η χθεσινή κίνηση της Aegean και του βασικού μετόχου της, Ευτύχη Βασιλάκη να συμμετάσχει στο hyper propject του Ελληνικού, μέσω της απόκτησης του 1,66% της Lamda Development.
   Στα τυπικά, το σχήμα Aegean- Autohellas αποκτά προοπτική πρόσβασης στο μεγαλύτερο και πιο σύνθετο πολύ-κατασκευαστικό εγχείρημα που θα αναπτυχθεί σε ορίζοντα 10ετίας στην χώρα.
    Η συμφωνία– επί της ουσίας- Βασιλάκη-Λάτση πραγματοποιήθηκε με την διάθεση ιδίων μετοχών,με το τίμημα της συναλλαγής να ορίζεται σε προσυμφωνημένη τιμή ( 7 ευρώ/μετοχή ) ή σε περίπτωση που κατά την ημέρα της υπογραφής του deal η τιμή διαπραγμάτευσης είναι χαμηλότερη ή ίση με την τιμή κλεισίματος και με κατώτατο όριο τα 6,50€.
    Αυτό είναι το τυπικό μίας επιχειρηματικής συμφωνίας, με μηνύματα πολλαπλάσια της ίδιας της αξίας του deal. Προφανώς τα 20 εκατ. του Ευτ.Βασιλάκη δεν φτάνουν καν για τα…καύσιμα των εκσκαφέων, όπως και προστιθέμενα σε αυτά των Κάτσου και Γερμανού δεν επαρκούν για την πρώτη φάση του έργου.
Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με δηλώσεις του (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ) δεσμεύτηκε πως σε 6 με 7 εβδομάδες θα είναι γνωστός ο νικητής του διαγωνισμού για την απόκτηση της άδειας για το καζίνο που είναι και το ισχυρό asset με το οποίο η Lamda Development μπορεί να διαπραγματευτεί και κλείσει και άλλες συμφωνίες με μικρότερα η μεγαλύτερα ονόματα από αυτό του Βασιλάκη.
  •     Ομως η κίνηση του mr Aegean έρχεται σε μία συγκυρία, όπου και άλλοι επιχειρηματίες το συζητούν με την πλευρά Lamda για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο project.
Η πρωτοβουλία Ε. Βασιλάκη στέλνει το μήνυμα και προς άλλα ονόματα του επιχειρείν πως η συμμετοχή τους θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι ακόμη και…ορκισμένους αντιπάλους, να οδηγήσει σε μία σύμπραξη παραγόντων για την επίτευξη ενός σκοπού,που προφανώς θα ωφελήσει κεφαλαιακά την Lamda Development και την πλευρά Λάτση από την άλλη όμως θα γίνει ο καταλύτης για την από κοινού κίνηση επιχειρηματικών δυνάμεων με αποτέλεσμα την ανάταξη της εθνικής οικονομίας.
  •     Στην Aegean πρόσφατα (στις 11 Σεπτεμβρίου) ανέλαβαν Αντιπρόεδροι Α’ και Β’ οι Αναστάσιος Δαυίδ και Παναγιώτης Λασκαρίδης, εάν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι από την στιγμή που η απόκτηση του 1,66% της Lamda έγινε μετά από συνεννόηση με τους δύο ισχυρότατους παράγοντες του εγχώριου (και όχι μόνον ) επιχειρείν.
    Τα οφέλη και τα συνακόλουθα της κίνησης Βασιλάκη θα φανούν σε ορίζοντα 1-2 μηνών και σας διαβεβαιώ θα είναι υπέρ πολλαπλάσια των 20 εκατ.€ , με τα οποία θα συμμετάσχει στην υλοποίηση του hyper project που μπορεί να αλλάξει δεδομένα επιχειρηματικών ισορροπιών προς το καλό για την εθνική οικονομία, την απασχόληση (θέσεις εργασίας), παράπλευρες συνέργειες (σε άλλους κλάδους), αύξηση του ΑΕΠ κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here