Γράφει η «ξενοδόχος»

Ενισχύει τη θέση της στον ελληνικό τουρισμό ο όμιλος της Aegean, η οποία, πέραν της σταθερής στήριξής της στον προορισμό «Αθήνα», από χθές προχώρησε σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού με …παράθυρο για περαιτέρω συνέργειες στο μέλλον.

  1. Η εταιρεία αποφάσισε καταρχάς να συμπράξει στην προβολή για «το  μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της Αθήνας, στο Ελληνικό», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι επιτελείς της. Πέραν της προβολής του έργου, η AEGEAN θα συμμετέχει στην επένδυση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1.66% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόθεση της είναι να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι, το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της AEGEAN στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκ ευρώ.
  2. Η AEGEAN ανακοινώσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση του Ελληνικού. Ειδικότερα, η AEGEAN θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου. Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της AEGEAN, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του.

Με τη σύμπραξη αυτή, η AEGEAN ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού» και στο εξής, θα προβάλλεται με αυτήν της την ιδιότητα από τον φορέα ανάπτυξης του έργου στις παρουσιάσεις αλλά και στο υλικό επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, η AEGEAN συνδέει το όνομα της με το πλέον εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη χώρα, η επιτυχία του οποίου αποτελεί εθνικό στόχο, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με δεδομένο ότι η AEGEAN δραστηριοποιείται σε 44 χώρες, με δίκτυο 151 προορισμών και μεταφέρει 14 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, είναι προφανές ότι η σύμπραξη αυτή θα έχει ισχυρή αποτελεσματικότητα και για τα δυο μέρη.

Σημειωτέον ότι ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας έχει δείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια την στήριξή του στον ελληνικό τουρισμό, συμπράττοντας καταρχάς και με άλλους φορείς (Δήμους, Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ελ. Βενιζέλος) για την προώθηση του τουρισμού της Αθήνας.

  • Επιπλέον, ο όμιλος Βασιλάκη, μέσω συνδεδεμένων εταιρειών δηλώνει το «παρών» κι επιχειρηματικά σε μεγάλους προορισμούς, όπως π.χ. στην Κρήτη μέσω της Κρητικά Γκόλφ Α.Ε., με στρατηγικές συνεργασίες όπως αυτή με τον όμιλο Σμπώκου στα Phaea Resorts, ενώ μέσω της Autohellas ο όμιλος έχει υποβάλει και πρόταση στο Enterprise Greece για τουριστικό project στη Βοιωτία με εταίρο τον όμιλο Κωνσταντακόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here