Στο κέντρο των προτεραιοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητα βρίσκεται το στοίχημα της διπλής μετάβασης, πράσινης και τεχνολογικής. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, πρόεδρος Πρόεδρος της Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη στην ομιλία του από το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως η χώρα η έχει χάσει πολλά τρένα στο παρελθόν, καλώντας σε εγρήγορση: «τώρα ήρθε η ώρα να τα προλάβει και να προπορευτεί κιόλας», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον που έχει στον πυρήνα της την σταδιακή κατάργηση των υδρογονανθράκων είναι μία δύσκολη μετάβαση και για αυτό η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει και να συνεχίσει να δίνει λύσεις σε θέματα όπως η αποθήκευση της ενέργειας από τις ΑΠΕ.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην μεταποίηση που μέσα στην δεκαετία της κρίσης απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει το εθνικό εισόδημα και την απασχόληση και τόνισε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, αναφέρθηκε στο brain drain και τόνισε ότι οι νέοι που έφυγαν από την Ελλάδα επιθυμούν να επιστρέψουν αν βρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον.

«Η χώρα σήμερα πια μπορεί να αντιστρέψει αυτό το ρεύμα» καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πολλά βήματα.

Συνοπτικά, το μοντέλο που βασίζεται στην παραγωγικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια πάντα με το βλέμμα στο μέλλον και τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ