Γράφει η «ξενοδόχος»

Η πανδημία έχει επηρεάσει τα πάντα και μεταξύ αυτών και δύο από τους πολυαναμενόμενους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στο Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και τις Γούρνες Ηρακλείου.

  • «Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης επηρεάζει τον χρονικό σχεδιασμό του διαγωνισμού», αναφέρεται στο εγκεκριμένο από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan /ADP), τόσο για το ακίνητο της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί και ως ‘’μικρό Ελληνικό’’, όσο και για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλου.

Για το ακίνητο «Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών» εκτάσεως 345.567 τ.μ. στο δήμο Χερσονήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,  η πιθανή έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι εντός του 2020, ωστόσο η καθυστέρηση είναι δεδομένη αφού το αντίστοιχο ADP που είχε δημοσιοποιηθεί πρίν από ένα χρόνο, προέβλεπε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εντός του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους.

Για την εκτός σχεδίου γηπεδική έκταση στο δήμο Μαρκόπουλου Αττικής, επιφάνειας περίπου 1.000 στρεμμάτων (προς αξιοποίηση 590 στρέμματα) με κτιριακές αθλητικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, η πιθανή έναρξη του διαγωνισμού είναι επίσης έως το τέλος του 2020.

Ως επόμενα βήματα περιγράφονται η τελική διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος και η προετοιμασία τευχών διαγωνισμού, ενώ οι επιτελείς του  ΤΑΙΠΕΔ επίσης επισημαίνουν ότι η όλη διαδικασία έχει πάει πίσω λόγω κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here