Γράφει η «ξενοδόχος»

Τα επόμενα βήματα έως το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό περιγράφει, μεταξύ άλλων, το τελευταίο, εγκεκριμένο από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan /ADP), του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Με βάση το ADP, τα επόμενα βήματα έως ότου μπουν οι υπογραφές και να μπεί και η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ από τη Lamda Development στο …ταμείο είναι τα εξής:

  • Η διανομή δικαιωμάτων πλήρους κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ /ΤΑΙΠΕΔ) και σύσταση δικαιώματος επιφάνειας υπέρ ΤΑΙΠΕΔ,
  • Η μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.),
  • Η κύρωση σύμβασης εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο,
  • Η εγγραφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων χωροθέτησης στο Κτηματολόγιο (ΥΠΕΝ/ΤΑΙΠΕΔ/ Κτηματολόγιο) και
  • Το οικονομικό ‘’κλείσιμο’ της συναλλαγής, με τον επενδυτή.

Αυτές είναι οι εκκρεμότητες σε ό,τι έχει να κάνει με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, μία ακόμη μεγάλη εκκρεμότητα έχει να κάνει με τον διαγωνισμό για την άδεια παραχώρησης για το καζίνο στην έκταση, όπου διεκδικητής έχει μείνει η Μohegan από κοινού με τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά την απόρριψη του δεύτερου διεκδικητή, ήτοι της Hard Rock.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται τα …σπουδαία ως προς την προσφυγή της Hard Rock- η οποία πάντως έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους στη νομική οδό είτε εντός είτε ακόμη κι εκτός Ελλάδος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ όπου αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το διατακτικό της απόφασης σε σχέση με τους Αμερικανούς, εξέλιξη η οποία ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο ώστε να πραγματοποιηθεί και το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς του σχήματος Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Βέβαια ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία δεδομένων των δικαστικών εμπλοκών στην υπόθεση από μέρους των Αμερικανών της Hard Rock.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here