Ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις ανακοίνωσε ότι η Commission διαμορφώνει μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική με στόχο να αποτραπεί η συσσώρευση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε πως αυτόν τον μήνα θα υπάρξει συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή τραπεζών και κρατών-μελών προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Από την δική της πλευρά, η Κριστίν Λαγκάρντ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσουν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να βοηθήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, από την ιστορική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Με τα επίπεδα χρέους να ξεπερνούν το 100% του ΑΕΠ για φέτος, οι αναλυτές ανησυχούν  ότι οι κυβερνήσεις θα δυσκολευθούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα στήριξης και κάποιες επιδοτήσεις, επιφέροντας τον κίνδυνο ότι τα σχέδια για την ανάκαμψη της απασχόλησης και της εξασφάλισης των εισοδημάτων θα μπορούσαν να πέσουν στο κενό.

  • «Η εμπιστοσύνη στον ιδιωτικό τομέα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη στις δημοσιονομικές πολιτικές», τόνισε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ετήσια Σύνοδο του Συμβουλίου των Διοικητών των Αραβικών Κεντρικών Τραπεζών και των Νομισματικών Αρχών.
  • «Οι συνεχείς επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας και να διασφαλίσουμε τα εισοδήματα των νοικοκυριών έως ότου η οικονομική ανάκαμψη δείξει σημάδια σταθεροποίησης».

Τα προγράμματα επιδοτήσεων για την απασχόληση έχουν ήδη επεκταθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο κάποια ενδέχεται να χρειασθούν να διαρκέσουν ένα με 2 χρόνια ακόμη, έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here