Την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ εγκρίνει την διανομή 320 εκατ. Ευρώ ως μέρισμα. Δηλαδή 1 ευρώ/μετοχή και μετά από την παρακράτηση φόρου 5% (μειωμένος από το 10%, που ίσχυε μέχρι και πέρυσι).
Χθες, Πέμπτη, στην συνεδρίαση ο ΟΠΑΠ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών, πραγματοποιώντας συναλλαγές αξίας 18,413 εκατ. τις δεύτερες περισσότερες μετά την Eurobank (20,284 εκατ.). Θεαματική άνοδος, κατά 4,17% στα 12,25 και υψηλή τιμή ημέρας τα 12,39 ευρώ, που αποτελούν και “νέα υψηλότερη τιμή”.
Χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,25 ευρώ, όταν το 2013 είχε αποκτηθεί από τους Τσέχους στα 6,1 ευρώ.
  •    Αποτίμηση στα 3,94 δισ. ευρώ, τρίτος στην σχετική κατάταξη μετά την Coca Cola/HBC (11,38 δισ.) και ΟΤΕ (6,69 δισ.).
 CashCow όμιλος ο ΟΠΑΠ, έχει αποφέρει μόνο από μερίσματα και επιστροφές σχεδόν δύο φορές το κόστος απόκτησης του 39,98% που έχει η EmmaDelta, ο βασικός μέτοχος.
Σχεδόν 128 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η εταιρεία του Κάρελ Κόμαρεκ (Sazka) από την επικείμενη διανομή έκτακτου μερίσματος, συνολικού ύψους 320 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% του ποσού που κατέβαλε η εταιρεία για την πρόσφατη αύξηση της συμμετοχής της στον ΟΠΑΠ.
Η Sazka είχε πληρώσει  περίπου 212 εκατ. ευρώ για να αυξήσει τη συμμετοχή της από το 33% σε 40%.
  •      Μιλάμε για ρευστό, πολύ ρευστό σε σημείο που οι Τσέχοι το σκέφτονται να επενδύσουν και σε άλλους κλάδους, τομείς δραστηριοτήτων.
  •       Γνωστό, στην αγορά, το ενδιαφέρον τους για την Vivartia, ενώ πριν τις εορτές τους φέρεται να διερεύνησαν και μία άλλη εταιρεία.
    Στα πρακτικά τώρα, η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει την προσεχή εβδομάδα και θα πιστωθεί στους κωδικούς των επενδυτών, κατά τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here