Τρία brands με εκ διαμέτρου διαφορετικές πορείες, που έχουν ωστόσο κάτι κοινό: Όσοι δούλεψαν γι’ αυτά, έγιναν δισεκατομμυριούχοι. Πρόκειται για τις εταιρείες υποδημάτων Christian Louboutin, Dr. Martens και Birkenstock.

Η επιτυχημένη πορεία που έχουν διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν προσελκύσει τελευταία πλήθος επενδυτών που παρά την κρίση, “ποντάρουν” στην αγορά υποδημάτων.

Πρόσφατα η οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων Ανιέλι, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 24% του γαλλικού οίκου καταβάλλοντας 541 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή ανέβασε άμεσα την προσωπική περιουσία του ίδιου του Κριστιάν Λουμπουτέν στα 1,2 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τη Birkenstock η πρόσφατη εξαγορά της από την L Catterton με αποτίμηση 4 δισ. ευρώ, κατέστησε τα αδέρφια Κριστιάν και Άλεξ Μπίρκενστοκ δισεκατομμυριούχους.

Τέλος, οι ιδρυτές Dr. Martens, η οικογένεια Γκριγκς, πολλαπλασίασε την περιουσία της σε τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια, έπειτα από μια αρχική δημόσια προσφορά ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, η UBS αποτιμά τη σειρά αθλητικών παπουτσιών Yeezy του Αμερικανού ράπερ Κάνιε Ουέστ στα 3,2-4,7 δισ. δολάρια.

Παρότι η πανδημία έχει πλήξει τη ζήτηση για ρούχα και παπούτσια, το πιο casual και το πιο luxury κομμάτι της αγοράς αποδεικνύονται ανθεκτικά. Η δουλειά από το σπίτι και η στροφή στα πάρκα ευνοεί brands που προσφέρουν άνεση, καθώς οι μπότες «Doc Martens» και τα σανδάλια «Berks» ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους να παραμένουν επίκαιρα με το πέρασμα των γενιών.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here