Στην χρηματιστηριακή αγορά φέρεται να εισέρχεται η εταιρεία παπουτσιών Dr. Martens που έχει συνδεθεί με την πανκ κουλτούρα και τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει κατακόρυφη άνοδο.

Με ετήσιες πωλήσεις 672 εκατ. στερλινών, ήτοι 11 εκατ. ζεύγη ετησίως η εταιρεία υποδημάτων σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.

Το BBC μετέδωσε πως παρά τα lockdown το brand κατέγραψε και το 2020 αυξητική πορεία  πωλήσεων γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι η εταιρεία προσαρμόζει τη στρατηγική της για τις πωλήσεις, προσεγγίζοντας απευθείας τους καταναλωτές.

Τα έσοδα του Ομίλου για το εξάμηνο έως και το Σεπτέμβριο του 2020 ήταν 318,2 εκατ. βρετανικές λίρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η σόλα των παπουτσιών κατασκευάστηκε από τους Dr Martens και Dr Funck στο Μόναχο και τα δικαιώματα για την πατέντα του Ηνωμένου Βασιλείου πωλήθηκαν στον Όμιλο R Griggs.

Τα υποδήματα που προέκυψαν από τη συνεργασία τους πωλήθηκαν αρχικά ως μπότες εργασίας, αλλά έγιναν «κτήμα» των Βρετανών skinhead κατά τη δεκαετία του 1960.

Από το 2014 η εταιρεία ανήκει στον όμιλο IngreLux με έδρα το Λουξεμβούργο και συνδέεται με τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων Permira.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δρ Martens, Κένι Ουίλσον, δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε «σημαντική αναπτυξιακή δυναμική παγκοσμίως», προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ενταχθεί στο χρηματιστήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here