Μόνιμα ρολά κατέβασαν δύο καταστήματα Bershka στη Θεσσαλονίκη που ανήκουν στον όμιλο inditex. Tην ίδια ώρα ένα νέο κατάστημα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, του δημοφιλούς brand ανοίγει τις πύλες του.

Ο νέος χώρος είναι συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., και αντικαθιστά πλέον τα δύο σημεία πώλησης του brand, που έκλεισαν και αποτελούν ωστόσο καταστήματα φιλέτα, στην καρδιά της πόλης στην οδό Τσιμισκή.

Όπως μεταφέρεται από γνώστες της αγοράς ο ισπανικός κολοσσός Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home) επιθυμεί να αναπτύσσεται πλέον σε καταστήματα τεχνολογικά αναβαθμισμένα, πολύ μεγάλου εμβαδού, κλείνοντας παράλληλα κάποια παλιότερα και μικρότερα καταστήματα, τα οποία δεν ταιριάζουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί παγκοσμίως.

Δεν λείπουν βέβαια και τα αιτήματα για σημαντικές μειώσεις μισθωμάτων, τις οποίες οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν είναι πρόθυμοι να τα αποδεχτούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακατατάξεις. Η Inditex στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έκλεισε πέντε καταστήματα μειώνοντας συνολικά τον αριθμό τους στα 159 (40 Zara, 6 Zara Kids, 24 Pull & Bear, 12 Massimo Dutti, 28 Bershka, 22 Stradivarius, 19 Oysho και 9 Zara Home), από 164 που διέθετε την προηγούμενη χρονιά. Τα περισσότερα λουκέτα αφορούν το brand  Zara και ακολουθούν τα Bershka.

Πάντως τα λουκέτα στα καταστήματα του ομίλου δεν έπεσαν στην αγορά  σαν κεραυνός εν αιθρία, και αυτό γιατί από πέρυσι τον Ιούνιο, δεδομένης και της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων του εξαιτίας του κορωνοϊού είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για κλείσιμο έως και 1.200 καταστημάτων παγκοσμίως τα επόμενα δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από το voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here