Μετά από ένα σερί 4 εβδομάδων με θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών επανέρχεται στην περιοχή των 1.220 μονάδων.
Σημαντικό rebount από τα χαμηλά της 9ης Οκτωβρίου, στις 1.105 μονάδες, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο αλλά και εμφανή εισροή κεφαλαίων σε 6-8 blue chips.
“Γεμάτη” η εβδομάδα που ξεκινά, με τις Εθνική και Eurobank να ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μηνου-με τα δείγματα γραφής των Alpha Bank και Πειραιώς που προηγήθηκαν αρκούντως πειστικά.
 Συμπληρώνεται έτσι το καρέ των συστημικών τραπεζών με την αγορά να έχει σαφή εικόνα για τα μεγέθη 9μηνου- συνακόλουθα για το σύνολο της χρήσης- θυμίζοντας πως βάσει αυτών οι διοικήσεις των τραπεζών θα προχωρήσουν στην διανομή εσόδων/κερδών μερίσματος στους μετόχους, επενδυτές το 2024.
 Παράλληλα αύριο Τρίτη θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Intralot που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 135 εκατ. €- ενεργοποιώντας αυτόματα την διαδικασία άρσης της επιτήρησης- μετάβασης στην Κύρια Αγορά-.
  Την Τετάρτη η εισαγωγή των μετοχών της Trade Estates- δεύτερης εισόδου σημαντικού μεγέθους στο ΧΑ, μετά την Optima Bank, για το 2023- σε μία συγκυρία που το real estate δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.
Σε αντίθεση με την εγχώρια αγορά, που ακόμη διαθέτει περιθώριο για premium.
   Και την Πέμπτη ακόμη ένα γερό crash test για τα blue chips, καθώς είναι η σειρά των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΤΙΤΑΝ.
 Το ενδιαφέρον στρέφεται- εύλογα- στην ΔΕΗ και λόγω της συμφωνίας για την εξαγορά της “Κωτσόβολος” αλλά και σε ΟΤΕ- μετά την πρόσφατη (25/10) αξιολόγηση με “Α” από την MCI ESG Ratings, το “κλειδί” σύμφωνα με αναλυτές που αναζωπύρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ