Νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία αφορά στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στον Ασπρόπυργο, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris, Μάσιμο Αντολίνα, και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης.

AπΟ το stage στο Metropolitan Expo ανακοινΩθηκε μπροστΑ σε 2.000 παρευρισκΟμενους

η νΕα επΕνδυση

Η επένδυση φέρνει μαζί της τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.

Θα εγκατασταθούν 4 γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου και η επένδυση θα ωθήσει τις εξαγωγές σε αξία τα 300 εκατ. ευρώ..

.

Στην εκδΗλωση, που πραγματοποΙησε η ΠαπαστρΑτος την ΤετΑρτη στο Metropolitan Expo, Εδωσε το «παρΩν» ο ΜΑσιμο ΑντολΙνα (Massimo Andolina), ΠρΟεδρος ΕυρΩπης της PMI.

Ο Massimo Andolina πρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International, τόνισε ότι:

  • Η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν κυρίαρχο ρόλο στη μεταμόρφωση της Philip Morris International, η οποία αποτελεί κλειδί στη γεωπολιτική σκακιέρα.
  • Το 2017 η Ελλάδα είχε προκλήσεις να αντιμετωπίσει και δεν ήταν η αυτονόητη επιλογή να επενδύσουμε στη χώρα τότε.
  • Ωστόσο, δραστηριοποιούμαστε εδώ για πολλά χρόνια και από την εμπειρία μας στη χώρα γνωρίζαμε την ανθεκτικότητα, τη δημιουργικότητα και τη θέληση των Ελλήνων και των ανθρώπων της Παπαστράτος.
  • Αυτά μας έπεισαν το 2017 να κάνουμε την πρώτη επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, να αναπτύξουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, heets, στην Ελλάδα”

Με τη νέα ανακοίνωση, το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα φτάνει πλέον τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

  • Μετά το πέρας των ανακοινώσεων ακολούθησε μία χαλαρή βραδιά υπό τους ήχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της Παπαστράτος σημείωσε:

  • «Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας.
  • Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος.»

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Μαργώνης, o νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος τόνισε:

CEO Papastratos
  • «Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι».

 

Από το 2018 το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο σταμάτησε να παράγει τσιγάρα μετά από 87 χρόνια και οι επενδύσεις ενίσχυσης της παραγωγικής του δυναμικότητας είναι συνεχείς.

Oι  μέχρι σήμερα επενδύσεις ξεπέρασαν τα 550 εκατ. ευρώ.

Με τη νέα επένδυση θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ:

2017 – επένδυση 300 εκατ. ευρώ
2021 – επένδυση 125 εκατ. ευρώ
2022 – επένδυση 125 εκατ. ευρώ
2023 – επένδυση 200 εκατ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ