Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τις πολυάριθμες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum- το συνέδριο που έχει θέσει νέα δεδομένα στην παρουσίαση θεμάτων για τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ομιλία-παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Γιαλιτάκης, Senior  Manager,  Consulting, Deloitte Greece.

O κ. Γιαλιτάκης στο πλαίσιο της παρουσίασής του προέβη σε μια μεγαλή ανακοίνωση, για μια νέα έρευνα παγκόσμιας κλίμακας -ανάλογη με εκείνη που τιτλοφορείτο “Digital Banking Maturity 2020” που είχε διεξαχθεί το 2020- που ετοιμάζει η Deloitte, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “εργαλείο” για τη βελτίωση των πρακτικών των τραπεζών. 

“Πλέον θα είμαστε σε θέση να την ξανατρέξουμε, θα αλλάξουμε όμως κάποια πράγματα. Θα επικεντρωθούμε σε θέματα που αφορούν τα οικοσυστήματα, το accesibility, το e-commerce. Παράλληλα, θα δώσουμε μεγάλη βάση στο user experience” είπε μεταξύ άλλων.

Εξήγησε δε ότι “από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν, θα επιλεγεί το 10% και θα καταρτιστούν οι βέλτιστες πρακτικές, ενώ θα μπορεί να γίνει ανταλλαγή δεδομένων και θα μπορούμε να βοηθήσουμε τις υπόλοιπες τράπεζες”.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γιαλιτάκης, η έρευνα την προηγούμενη φορά είχε γίνει σε 39 χώρες, όμως τώρα στόχος είναι να ενταχθούν και άλλες, μεγάλες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία. 

“Στοχεύουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να έχουμε το πρώτο report, και το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα” κατέληξε ο κ. Γιαλιτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here