«Πώς να αφαιμάξετε τους οφειλέτες σας – ή και όχι» ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας-παρουσίασης του κ. Αντώνη Πρέντζα, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, finloup στο 9th Digital banking Forum.

Παρουσιάζοντας την καινοτόμο εταιρεία finloup ο κ. Πρέντζας ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη buy now-pay later πλατφόρμα στην Ελλάδα. “Διαθέτουμε τεχνογνωσία πάνω σε ευρύ φάσμα πάνω στα χρηματοπιστωτικά. Έχουμε εντάξει στη λειτουργία μας την “ανοιχτή τραπεζική, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την αξιολόγηση ρίσκου κλπ” ανέφερε ο κ. Πρέντζας.

Παραθέτοντας διάφορα case studies “τοξικού δανεισμού” και έξτρα χρεώσεων σε καταναλωτές που σπεύδουν, για παράδειγμα να αγοράσουν με δόσεις, που εκ των υστέρων διαπιστώνουν πως κάθε άλλο παρά άτοκες είναι, ο κ. Πρέντζας απαρίθμησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει η finloup στις συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και εμπόρων. 

“Εμείς αντί να προσφεύγουμε σε λύσεις τοξικού δανεισμού, επιλέγουμε να δίνουμε καθαρά άτοκα ποσά” είπε. 

Δύο ακόμη συγκριτικά πλεονεκτήματα της finloup, που ανέφερε ο κ. Πρέντζας είναι 

“1. ότι αξιοποιούμε και την ανοιχτή τραπεζική προκειμένου να δούμε πρακτικά ποια είναι η κατάσταση του καταναλωτή, να έχουμε ένα συνολικό προφίλ και να του δώσουμε την ευκαιρία να αγοράσει όταν έχει τη δυνατότητα και 2. Ότι παρέχουμε σωστή ενημέρωση στον καταναλωτή από την αρχή που πρέπει να καταλάβει τι πρεπει να κάνει, εν συνεχεία τα βήματα που πρέπει να κάνει πριν την αγορά, και στο τέλος συνεχή ενημέρωση για το πότε πρέπει να πληρώσει”.

Σύμφωνα με τον κ. Πρέντζα, “προσφέρουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν, συμφέρει τον πελάτη να πληρώνει σε άτοκες δόσεις χωρίς επιπλέον fees”. 

O κ. Πρέντζας ενημέρωσε οτι η εταιρεία ξεκίνησε πιλοτικά στην Ελλάδα τον Μάιο του 2021 και έχει ένα πελατολόγιο 40 εμπόρων προς το παρόν, και με στόχο να επεκταθεί περεταίρω, τόσο στο e-commerce, όσο και στο φυσικό κατάστημα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here