Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τις πολυάριθμες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum, το συνέδριο που έχει θέσει νέα δεδομένα στην παρουσίαση θεμάτων για τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
 
Ο κ. Νίκος Μανιάτης, Διευθυντής Τομέα Λογισμικού, ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου, επεσήμανε ότι η IBM έχει κάνει έναν τεράστιο μετασχηματισμό που ολοκληρώθηκε πέρυσι και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη hybrid cloud και artificial intelligence.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, οι τράπεζες πρέπει να ανασχεδιάσουν την στρατηγική τους ώστε να μεταφερθούν εκεί που ο πελάτης κάνει την συναλλαγή του ώστε να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα του καταναλωτή.
Αυτές οι λειτουργίες προϋποθέτουν την ανάπτυξη πλατφόρμας hybrid cloud, που αναπτύσσει και εξελίσει η IBM. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή μόνο το 25% των workloads βρίσκονται σε cloud, γεγονός που καταδεικνύει τα περιθώρια ανάπτυξης.
Η τεχνολογία αυτή μπορεί να προσδώσει μεγάλη αξία στον μετασχηματισμό των τραπεζών, δεδομένου ότι παρέχει την δυνατότητα δημιουργίας data shops.
Πρόκειται για μία ευέλικτη, ασφαλή, ανοιχτή πλατφόρμα, που παρέχει ενσωμάτωση δεδομένων/τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, την τεχνογνωσία του κλάδου και τις επιχειρηματικές διαδικασίες και τους συνεργάτες κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» της επιχείρησης. Transformation end to end.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here