Η αλήθεια είναι ότι το ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πολύ. Από την άλλη όμως πλευρά είναι η πρώτη φορά που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη ξεπέρασαν, το 2016, για πρώτη φορά, το 1% του ΑΕΠ.

Οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη συνεχίζουν την αυξητική πορεία των τελευταίων ετών και το 2016 ανήλθαν σε 1,745 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Ήταν αυξημένες κατά 50,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015 και κατά 363 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011. Ως ποσοστό του ΑΕΠ σκαρφάλωσαν από το 0,97% στο 1,01%.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και έχουν αποσταλεί στη Eurostat η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. των 28 κρατών-μελών, βελτιώθηκε αισθητά. Φυσικά η Ελλάδα παραμένει ακόμη στις τελευταίες θέσεις. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 19η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ενωμένης Ευρώπης των 28, βελτιώνοντας κατά τρεις θέσεις την κατάταξή της σε σχέση με το 2015 και προσεγγίζοντας για πρώτη φορά χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here