Το 5G έρχεται, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έρχεται και οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί παίκτες παίρνουν τις θέσεις τους στην Ελληνική αγορά.

Οι σημερινοί μέτοχοι της WIND έχουν από καιρό σε ανύποπτο χρόνο εκφράσει την επιθυμία τους να πουλήσουν. Προφανώς κάποιοι θέλουν να αγοράσουν.

Οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners ελέγχουν το 94,9% του μετοχικού κεφαλαίου της WIND Hellas μέσω της μητρικής της εταιρείας Crystal Almond Holdings Limited. Η GTAM έχει το 59,3% και η CCP το 35,6%.

Στο επίσημο ενημερωτικό δελτίο της WIND που εκδόθηκε για το ομολογιακό δάνειο των 525 εκατ. ευρώ αναφέρεται με σαφήνεια:

  • «Οι μέτοχοι μετά την ολοκλήρωση του ομολογιακού και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα διερευνήσουν τις στρατηγικές επιλογές ως μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής πώλησης του ομίλου».

Την ίδια στιγμή η επικείμενη είσοδος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet, αλλάζει τις ισορροπίες και πυροδοτεί εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στην αγορά ψιθυρίζονται σενάρια που συνδέουν τις εξελίξεις στη Forthnet με αυτές στη WIND.

Η WIND  για το β’ τρίμηνο του 2019 είχε ανακοινώσει ότι τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση +5,4% και τα έσοδα σταθερής +3,1%.

Η διοίκηση της WIND υλοποιεί συνολικές επενδύσεις περίπου 90 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here