Στη δυσκολότερη χρονική περίοδο για την Ελληνική Οικονομία, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας και με τα χέρια δεμένα λόγω της διαδικασίας πώλησης, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοινώνει σήμερα μια εντυπωσιακή αύξηση της αποτελεσματικότητας και της κερδοφορίας του Ομίλου.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Στ. Κωνσταντάς θα ανακοινώσει επισήμως, τα “ισχυρά Οικονομικά, Εποπτικά, Παραγωγικά και Ποιοτικά αποτελέσματα” της μεγαλύτερης Ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, για να αποδείξει με στοιχεία και αναλυτικούς αριθμοδείκτες την ποιότητα της μέχρι σήμερα διαχείρισης σε μια εξαιρετικά δύσκολη κι ευμετάβλητη περίοδο.

Για το 2020, η Εθνική Ασφαλιστική εμφανίζει εντυπωσιακά υψηλή κερδοφορία που ξεπέρασε τα 80 εκατ. Ευρώ του “ήρεμου” και “φυσιολογικού” 2019. Με αξιοσημείωτη βελτίωση στις Ασφάλειες Ζωής αλλά και μεγάλη επιτυχία στο bankasurance, η κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής  άγγιξε τα 82 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας βελτιώθηκαν κατά 158 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019 και ξεπέρασαν το 1,2 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι υπερκαλύπτεται κατά πολύ (130%) ο δείκτης φερεγγυότητας.

Τα ασφάλιστρα στο τέλος του 2020 ανήλθαν στα 670 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Ασφαλιστική ελέγχει μερίδιο αγοράς 21% στον κλάδο ζωής, περίπου 7% στον κλάδο αυτοκινήτου,  18,6% στον κλάδο πυρός και στο 12,4% στους λοιπούς κλάδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here