…Μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες των κλάδων κλωστουφαντουργίας-ένδυσης. Χθες πήραμε πρόγευση- στο χρηματιστηριακό ταμπλό- για τις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών.
Από τους κλάδους με βαρύ παρελθόν, αβέβαιη συνέχεια και ευάλωτο παρόν, η κλωστουφαντουργία ήταν από τους περισσότερους πληγέντες, λόγω Covid-19.
Μετρώντας απώλειες, συγκριτικά μεγαλύτερες -και από την εστίαση- οι “κλωστές” από τους πάλαι ποτέ κραταιούς, στην χώρα μας, ζητά την στήριξη της Πολιτείας.
  •      Σύνδεσμοι και φορείς (ΣΕΠΕΕ-ΣΚΕΕ & ΕΛΣΕΒΒΥΕ) απευθύνονται σε Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να ληφθούν μέτρα, για τους κλάδους της κλωστουφαντουργίας και ένδυσης-υπόδησης.
     Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (τα οποία επικαλούνται οι κλαδικοί Σύνδεσμοι) η πτώση των λιανικών πωλήσεων στην ένδυση έφθασε το –36,6% και το –34,9% στην υπόδυση (2020).
     Για το δε δίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου με την λιανική να έχει “κατεβάσει τα ρολά” η πτώση υπολογίζεται, στο 60%-70% .
     Για το θέμα των επιταγών (που “καίει” τις επιχειρήσεις των κλάδων) είχε προταθεί συγκεκριμένη λύση, από τον Ιανουάριο, που εισέτι δεν έχει εισακουσθεί.
     Λέτε, αυτή την φορά να μεριμνήσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί;
      Η χθεσινή αντίδραση, στο χρηματιστηριακό ταμπλό, των μετοχών εταιρειών όπως Fieratex, Minerva, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Μουζάκης, Λανακάμ έδειξε, πως κάποιοι ποντάρουν στο ενδεχόμενο, αυτή την φορά, τα αιτήματα για στήριξη να βρουν ανταπόκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here