Γράφει η «ξενοδόχος»

Μια ανάσα από τα 32 εκατομμύρια είναι οι διεθνείς αφίξεις, αεροπορικές και οδικές στο δεκάμηνο του 2019, έστω κι αν συνολικά ο οδικός τουρισμός εμφανίζεται πτωτικός για την ίδια περίοδο και μόλις το τελευταίο διάστημα κινείται με θετικό πρόσημο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων συνολικά για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και τους επισκέπτες από το εξωτερικό, συνολικά οι διεθνείς αφίξεις από αέρος και μέσω των κεντρικών οδικών αξόνων της χώρας (κυρίως από Βαλκάνια) έφθασαν για την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους τα 31,6 εκατ.,  από  τα 31,1 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2018.

Ως προς τις αεροπορικές αφίξεις, στο δεκάμηνο, καταγράφηκαν 20,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% ή αλλιώς κατά 687 χιλ. επιβάτες. Ως προς τις οδικές αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2019, καταγράφηκαν 11,1 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση -1,2%. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Συνολικά για τον μήνα Οκτώβριο καταγράφεται σημαντική αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αύξηση επίσης και στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ παρατηρήθηκε και αύξηση των οδικών αφίξεων που οδήγησε τελικά σε μείωση των απωλειών από την αρχή του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here